her er min historie om frivilligt arbejde i udlandet

Her kommer min historie om frivilligt arbejde i udlandet

Jeg har ofte været afsted for at lave frivilligt arbejde i udlandet. Jeg har være i Afrika, Thailand og Vietnam og det har alle været oplevelser, som jeg aldrig ville være foruden. De har rykket mig som person, jeg har lært nogle fantastiske mennesker, at kende, og jeg har ikke mindst oplevet nogle meget unikke steder i vores dejlige verden.

Min oplevelse med frivilligt arbejde i udlandet

Jeg har som sagt været afsted tre gange som frivillig i udlandet, og jeg skal faktisk afsted igen her til efteråret. Denne gang går turen til Uganda, hvor jeg skal bo i en lokal by med nogle andre fra samme program. Vi skal hjælpe lokale familier med at lære at dyrke deres egne grøntsager, at sy, regne, og at tale engelsk. Vi har også hver én dag, hvor vi skal undervise børn i engelsk og matematik. Dette er alt sammen for at hjælpe dem til, at få en uddannelse, så de senere i deres liv kan få et job. Vi skal hjælpe deres forældre med at lære at tale engelsk, og så er det også vigtigt, at vi lærer dem, hvordan de selv kan dyrke grøntsager i haven. Frivilligt arbejde i udlandet er altid en kæmpe stor oplevelse, og jeg kommer altid hjem med masser erfaring, og føler, at jeg har lært mig selv bedre at kende.

Mine tidligere oplevelser

Når jeg tidligere har været afsted på frivilligt arbejde i udlandet, har det også været med samme udgangspunkt, at vi tog afsted som det er her til efteråret. Vi tager afsted for at hjælpe lokalbefolkningen i deres hverdag. Jeg var på et ophold i Thailand, hvor vi kun underviste børn. Dette var også en kæmpe gave, men en kæmpe udfordring på samme tid. Man træder ind i en anden kultur og skal have deres tillid, før man kan lære dem noget. Man skal samtidig huske på, at man ikke kan redde hele verden, når man er afsted. Det er nogle gange ret hårdt at se, hvor fattigt nogle familier lever, og så tænke på, hvor godt vi har det hjemme i Danmark. Man lærer helt klart at værdsætte livet i Danmark meget mere. Jeg har også fået nogle fantastiske venskaber ved at være afsted. Vi er som regel afsted en gruppe på 10-15 unge mennesker samt ledere, og vi bor meget tæt i de to-tre måneder, hvor vi er afsted. Så man kommer med på hinandens op- og nedture. Det er virkelig en oplevelse!

Skriv et svar