Blowerdoor test

Foretag trykprøvning for et godt indeklima

Indretningen af et hjem er det der skaber det visuelle udtryk i boligen, men hvad med de ting som vi ikke lige ser? Har du f.eks. fået foretaget en trykprøvning af dit hjem, for at se om det er rigtigt isoleret? Der skal nemlig foretages en såkaldt tæthedsprøvning for at sikre at varmen ikke siver ud om vinteren og ind om sommeren.

Som æstetiker ved jeg hvor meget det visuelle i indretningen gør for at jeg føler mig hjemme og godt tilpas, men som miljøbevidst og kuldeskær skandinaver er det også vigtigt for mig at mit hjem er korrekt isoleret. Jeg er nemlig ikke fan af hverken kulde eller skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt for mig at få foretaget en blowerdoor test (eller trykprøvning om du vi), så jeg på den måde kan få en tæthedsprøve af mit hjem. Hvad det helt præcist indebærer, skal jeg nok komme ind på her.

Tæthedsprøvning, blowerdoor eller trykprøvning?

Kært barn har mange navne, og betegnelsen Trykprøvning er bare én måde at beskrive på, at der foretages en tæthedsprøve eller en blowerdoor test af hjemmet. Testen indebærer at der sættes først undertryk og derefter overtryk i bygningen, og på den måde måles dit hjems eventuelle utætheder. Det kræver professionelt udstyr, så det er ofte en virksomhed som Trykprøvning og Energimærkning Danmark der står for at foretage en sådan blowerdoor test. De udarbejder også en rapport, som du har som dokumentation.

Hvad ligger en blowerdoor test pris på og hvad indebærer det?

Trykprøvning og Energimærkning Danmark deler diverse priser for blowerdoor inde på deres hjemmeside, og en blowerdoor test pris afhænger af om testen foretages i et nybygget hus eller i et allerede eksisterende hjem. Jeg vil anbefale at tjekke minimumspriserne på deres hjemmeside, og evt. kontakte dem for et tilbud. På den måde kan du nemt få tæthedsisoleret dit hjem, så du undgår at dine nye møbler eller dyre tapet lige pludselig er ødelagt af skimmelsvamp, fugt eller kulde.

 

 

Skriv et svar